Speciale Collecties Bibliotheek Wageningen UR

donderdag 20 januari 2011

Lezingenmiddag “Door de bomen het bos” bij Bibliotheek Wageningen UR, 24 februari 2011



In het kader van het 100 jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging (KNBV) en het International Year of Forests is er bij de Speciale Collecties van Bibliotheek Wageningen UR een tentoonstelling over bosgeschiedenis.
Wij nodigen u van harte uit voor een lezingenmiddag en een bezoek aan de tentoonstelling “Door de bomen het bos” op donderdag 24 februari 2011 vanaf 15 uur in het Forumgebouw te Wageningen.

De lezingen van elk een half uur gaan over "De Nederlandse bosbouw rond 1910" door ir. Jochem Zuiderveen Borgesius en de "Bosgeschiedenis van de Zuidwest-Veluwe" door prof. dr. Klaas Bouwer; beiden resp. voorzitter en lid van de Commissie bosgeschiedenis van de KNBV.
Drs. Liesbeth Missel, conservator van Bibliotheek Wageningen UR, zal een korte introductie geven op de tentoonstelling die een selectie toont van de mooiste en meest bijzonder geïllustreerde boeken en kaarten over bomen en bos van 1500 tot 1950. U ziet hier o.a. prachtige geïllustreerde kruidenboeken en dendrologia uit Duitsland en Frankrijk en een selectie uit de geschiedenis van het Nederlandse bos.

De toegang is gratis; ontvangst met koffie/thee vanaf 15 uur.
Voor en na de lezingen is er gelegenheid om de tentoonstelling in de bibliotheek te bezoeken.

Forum (gebouw 102) Wageningen Campus,
Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen, donderdag 24 februari vanaf 15 uur. 2e verdieping, zaal C213.

Meer informatie: Speciale Collecties / Liesbeth Missel,
e-mail: speccoll.library@wur.nl / liesbeth.missel@wur.nl tel. 0317-482701 / 0317-484546.

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 31 maart, openingstijden maandag-vrijdag, 9 – 17 uur. Van 1 maart tot en met 20 maart is in de hal van het Forumgebouw (begane grond) ook de expositie Natuurlijk KEO (Kunstenaars Ede en Omgeving) te zien met als thema Bomen en Bos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten