Speciale Collecties Bibliotheek Wageningen UR

dinsdag 10 april 2012

Nieuwe versie databank TUiN

Beeckestijn
Bibliotheek Wageningen UR presenteert vanaf begin april 2012 een geheel nieuwe versie van de databank TUiN: http://library.wur.nl/tuin. Zoekfunctionaliteit en structuur zijn ingrijpend veranderd en verbeterd. De databank TUiN maakt het oeuvre van de ruim 30 belangrijkste Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten (1570 t/m de 20ste eeuw) in de collectie TUiN toegankelijk. Nu zijn alle woorden in alle velden van de database in één actie doorzoekbaar. De zoekresultaten kunnen worden verfijnd door facetten in het linkermenu te selecteren.

De databank heeft een hiërarchische structuur. De informatie is in twee typen te onderscheiden: informatie over een bepaald object, te weten allerlei soorten 'groene' objecten van stadsparken, buitenplaatsen, begraafplaatsen, tot villa- en boerentuinen; én documentatie over tuin- en landschapsarchitecten (-bureaus). Bij een tuinobject of een landschapsarchitect kunnen meerdere projecten behoren, zoals aanleg, uitbreiding, reorganisatie, enz. Bij een project kunnen meerdere documenten behoren.

De invulling van de databank TUiN is in volle gang. Momenteel zijn in de databank TUiN verwerkt: het oeuvre van Leonard Springer, Mien Ruys, John Bergmans, Hein Otto, K.C. van Nes, Catharina Polak-Daniels, J.H.R van Koolwijk, TLU Landschapsarchitecten: Jan Kalff en Hans Warnau, de villatuinen van Renske Boon, de Photo-tentoonstelling van de Bond der Nederlandse Tuinarchitecten en de landschapsplannen voor Ruilverkavelingen van Staatsbosbeheer.

Reacties zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten