Speciale Collecties Bibliotheek Wageningen UR

donderdag 29 augustus 2013

Lezingen en rondleiding bij de tentoonstelling 'Kleurrijk Wageningen 750' op 26 september



Wilt u meer weten over de geschiedenis van Wageningen? Kom dan naar de lezingen en rondleiding over 'Kleurrijk Wageningen 750'  op donderdagmiddag 26 september. Bob Kernkamp, gemeentearchivaris van Wageningen en Leo Klep, publicist, zullen ingaan op de rijke geschiedenis van Wageningen, dat in 1263 stadsrechten verkreeg. Beiden zijn medeauteurs van het boek 'Geschiedenis van Wageningen', het jubileumboek dat in 2013 verscheen. Vervolgens worden enkele bijzondere archiefstukken uit de Speciale Collecties overhandigd aan Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen, om op te nemen in het Wageningse gemeentearchief.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling. 'Kleurrijk Wageningen 750' toont de geschiedenis van Wageningen aan de hand van zeldzame en bijzondere publicaties, prenten, kaarten en foto’s. De tentoonstelling kent drie thema’s: Het water in en rond Wageningen heeft altijd een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. De nederzetting groeit uit van een vestingstad met bebouwing tot een universiteitsstad waar geleefd en gewerkt wordt in én met het groen: natuur, landbouw en tuin & landschap.

U wordt van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn. Locatie: zaal C214 van het Forum (geb. 102), Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen. Van 15.00 - ca 17.30 uur. De toegang is gratis maar uw aanmelding wordt op prijs gesteld, via Facebook, email of bel ons op 0317-482701.

Kunt u niet bij de lezingen aanwezig zijn, dan is er de zaterdag erna een unieke kans om een kijkje achter de schermen van Speciale Collecties te nemen: op zaterdag 28 september van 13.30 – 16.00 uur is er een extra gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. Op deze middag is er eveneens een rondleiding in de schatkamer van Bibliotheek Wageningen UR, de magazijnen van de Speciale Collecties.

De tentoonstelling 'Kleurrijk Wageningen 750' in de Leeszaal van Speciale Collecties is geopend van maandag - vrijdag, 9.00 - 17.00 uur tot en met 18 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten